Україна і світ

РНБО: Ворог не примусить Україну до капітуляції спробами зруйнувати її енергосистему

Знищення України залишається метою режиму путіна, і тому рф, не здобуваючи перемоги на полі бою, вдається до гуманітарного тероризму, піддаючи обстрілам критичну інфраструктуру, від якої залежить життя громадян.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, повідомляє пресслужба РНБО.

Секретар РНБО України зазначив, що вітчизняну енергосистему готували до функціонування в умовах військових дій. Він нагадав, що Україна підключилася до європейської енергосистеми, і зазначив, що влада на чолі з Президентом Володимиром Зеленським нині працює над отриманням всебічної допомоги у відновленні зруйнованих об’єктів енергетики.

«Я впевнений, що світ буде допомагати чим дальше, тим більше», – сказав Олексій Данілов.

За його словами, вживаються всі можливі заходи для захисту критичної інфраструктури і підтримки її роботи на належному рівні, щоб наші громадяни якомога менше потерпали від агресії.

«Наша позиція проста, і Президент її чітко артикулював: хай забираються з нашої землі, нам зайвого не треба, а своє віддавати не будемо, захищатимемо свою землю», – наголосив він.

росіянам, за словами Олексія Данілова, потрібно раз і назавжди зрозуміти, що ми не один народ, ми – різні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він також зауважив, що чим скоріше рф буде визнана країною-терористом усією світовою спільнотою, тим скоріше настане перемога.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-04 15:37:32