Україна і світ

Санкції в галузі технологій повернули росію у ХХ століття – віцепрезидентка Єврокомісії

У реакції на агресію росії в Україні Європейський Союз прийняв уже вісім пакетів санкцій, а обмеження у галузі технологій повернули росію у ХХ століття. Про це в інтерв’ю Радіо Прага заявила віцепрезидентка Єврокомісії Вєра Юрова.

«Найбільш успішними можна назвати санкції у сфері постачання технологічних компонентів, які ми припинили, і яких росії дуже не вистачає. З технологічної точки зору вони повернули росію у ХХ століття. Ми у комісії дивимося на речі реалістично. Ніхто з нас не очікував, що таку жорстоку великомасштабну військову агресію вдасться зупинити економічними санкціями», – зазначила Вєра Юрова.

Вєра Юрова додала, що в Євросоюзі зараз працюють над більш точними розрахунками наслідків як для росії, так і для ЄС.

«Цей аналіз має показати напрям, у якому рухатися – які товари санкціонувати і наскільки широкими мають бути санкції. Нагадаю, що економічний тиск, дипломатичний тиск та міжнародна ізоляція путіна, як і раніше, видаються нам найкращим способом реагування», – зазначила вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше представник Єврокомісії Крістіан Віганда заявив, що Європейський Союз зараз заморозив російські активи на суму 17,5 млрд євро.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 20:21:18