Україна і світ

Корабельне угруповання РФ у Чорному морі суттєво скоротилося – ОК Південь

У Чорному морі помічено суттєве скорочення корабельного угруповання РФ. При цьому серед кораблів, які залишилися на чергуванні, немає носіїв крилатих ракет Калібр.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування Південь.

– В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворожого війська має суттєве скорочення до 6 одиниць, які продовжують укриватися за кримським узбережжям. На чергуванні носіїв крилатих ракет не зафіксовано. Але це не означає, що Калібри не можуть бути застосовані, – наголошується в повідомленні.

В ОК Південь зазначили, що наразі зберігається небезпека ракетних ударів РФ як із суходолу, так і з використанням стратегічної та тактичної авіації. Крім того, окупанти можуть застосовувати для атак дрони-камікадзе.

Тож українцям не варто втрачати пильності та нехтувати сигналами повітряної тривоги.

У Військово-морських силах ЗСУ також підтвердили той факт, що у Чорному морі зараз немає російських кораблів із ракетами Калібр на борту. Тобто на бойовому чергування знаходяться судна без ракетного залпу.

Як відомо, зранку в суботу, 29 жовтня, в окупованому Севастополі пролунала серія вибухів в акваторії бухти, де розміщений Чорноморський флот РФ. Унаслідок цього постраждали російські військові кораблі, на яких розміщувались крилаті ракети.

Є непідтверджена інформація, що міг бути вражений фрегат Адмірал Макаров, який став флагманом після втрати окупантами крейсера Москва.

Згідно з розслідуванням групи волонтерів GeoConfirmed, 29 жовтня було уражено щонайменше три кораблі Чорноморського флоту РФ, зокрема Адмірал Макаров та тральщик Іван Голубець.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ОК Південь

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-01 20:29:46