Україна і світ

Окрім ракетної атаки, сьогодні південь України зазнав потужних артобстрілів

Про це в ефірі «Єдиних новин» заявила начальник об’єднаного координаційного центру сил оборони та охорони «Південь» Наталія Гуменюк.

— Артилерійські удари були відпрацьовані ворогом ще вночі, — сказала Наталія Гуменюк. — Зокрема Марганець потерпав від дуже потужного обстрілу вночі — там є і постраждалі, на жаль. І також продовжуються атаки ракетами типу С-300 вздовж лінії зіткнення. Наприклад, територіальна громада Березнегуватого — там теж є постраждалі.

За словами Наталії Гуменюк, продовження цих обстрілів — це реакція ворога на те, що на фронті він не має ніяких успіхів.

— Вони намагаються вбити дистанційно, тому що не можуть ніяким іншим чином впливати на хід військових подій у нашій зоні відповідальності, — сказала речниця сил оборони та охорони «Південь». 

Вона зазначила, що на окупованій території рашисти продовжують тиск на цивільне населення, позбавляють благ цивілізації для того, щоб люди підкорилися їхнім планам щодо тієї самої «евакуації» – депортації, яку окупанти затіяли, — у деяких регіонах росіяни продовжують збирати мирне населення і намагаються вивезти.

— Вони вивозять, в тому числі, медичні заклади, — підкреслила Наталія Гуменюк. — Це говорить про те, що вони готуються до певних втрат під час бойових дій  і намагаються облаштувати на лівому березі собі і медичні заклади,  нові розгорнути,  і оперативні служби — рятувальні, пожежні — для того,  щоб бути готовими до реагування на події ситуації.

Наталія Гуменюк наголосила, що місцеве населення, крім відключення інтернету, зв’язку й електрики, водопостачання, вони лякають масованими ракетними обстрілами з боку Збройних Сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Але місцеві знають, що Збройні Сили України не б’ють по мирних мешканцях, не руйнують об’єкти критичної інфраструктури — наша тактика дій зовсім інша, і ворог ніяк  не може її розгадати, бо їм  ближче варварська тактика, — заявила начальник об’єднаного координаційного центру сил оборони та охорони «Південь» Наталія Гуменюк.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-31 16:41:09