Україна і світ

Окупанти готують кілька сценаріїв розвитку подій на півдні – Гуменюк

Окупанти намагаються розробити декілька планів дій на півдні України та ЗСУ готові до будь-яких підступних маневрів ворога. Про це сказала керівниця пресцентру Оперативного командування Південь Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону.

– Насправді їх там настільки багато, що вони можуть розшаровуватись, як то кажуть, на кілька епізодів. Так і відбувається, що вони можуть залишити певні сили, щоб утримувати правий берег. Але те, що вони готуються до оборони лівого берега – це також досить красномовно. Те що вони намагаються вкласти у свідомість громадян, що там залишаються, і світової спільноти, підготовку до вуличних боїв – це також одна з характеристик їхньої поведінки, їхньої подальшої операції, подальшого розвитку подій, – сказала Гуменюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проте ЗСУ готові до різного роду провокації з боку ворога та пильно спостерігають за ворогом.

– Ми готові до різного роду провокації. Те, що вони намагалися звинувачувати ЗСУ, заздалегідь, то в підриві ГЕС, то в підриві брудної бомби. Тобто вони постійно якісь інсинуації намагаються вкидати, для того, щоб створити оць це відволікання від справжніх процесів. Але ми спостерігаємо за ними пильно, ми бачимо і розуміємо, що відбувається. В них певна сум’ятиця своя є, оскільки вони розробляють і прокручують зараз кілька різних сценаріїв, як може розвиватись далі перебіг подій, -п підкреслила Гуменюк.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-28 10:20:33