Україна і світ

У Бердянську окупанти почали перевіряти телефони: шукають підписки на українські ресурси

У тимчасово захопленому місті Бердянськ (Запорізька область) окупанти розпочали вибіркову перевірку мобільних телефонів місцевих мешканців. Загарбники шукатимуть підписки на українські ресурси в соцмережах.

Про це інформує Радіо Свобода з посиланням на повідомлення окупаційної “адміністрації” Бердянська.

Перевірки розпочалися у четвер, 27 жовтня. Рашисти пояснюють їх необхідність указами російського диктатора Володимира Путіна про фейкову анексію Запорізької області та “запровадження” в регіоні так званого воєнного стану. Окупанти стверджують, що це “передбачає військову цензуру”.

Вони залякують мешканців Бердянська кримінальною відповідальністю за перегляд українських ресурсів, зокрема Telegram-каналів (таких як Бердянськ. Зараз, Бердянськ в окупації та Вазелін).

За твердженням рашистів, це поки що “попередження”. Громадян, які підписані на українські ресурси, окупанти потенційно розглядатимуть як “посібників київського режиму – іноземних агентів”.

Вони посилаються на російській закон від 14 липня 2022 року, який має назву: Про контроль за діяльністю осіб, які перебувають під іноземним впливом (тобто про так звану діяльність іноагентів).

Окупанти погрожують мешканцям Бердянська, що при першому виявленні підписок на українські ресурси такій людині винесуть попередження. Надалі ж загрожуватиме штраф та кримінальна відповідальність.

Варто зазначити, що закон, на який посилаються рашисти, ще не набув чинності. А інші російські закони не передбачають відповідальності за читання певних ресурсів.

Як відомо, наприкінці вересня кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох регіонів України, серед яких і Запорізька область. Світова спільнота не визнала це нікчемне рішення та запровадила санкції проти РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А 19 жовтня Путін оголосив про запровадження “воєнного стану” на тимчасово захоплених територіях Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 19:25:15