Україна і світ

Графіки скасовано: у Києві та області запроваджують більш тривалі відключення світла

Компанія Укренерго запроваджує більш тривалі екстрені відключення світла в Києві та Київській області. Причина – нові пошкодження української енергосистеми під час обстрілів РФ.

Про це поінформували в пресслужбі компанії ДТЕК. Так, внаслідок російських ударів виник дефіцит потужності енергосистеми в столиці та області на рівні 30% споживання.

– Росія знову атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведені низка критично важливих об’єктів. Внаслідок цього в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання. Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК Укренерго вводить безпрецедентні екстрені обмеження, – наголошується в повідомленні.

У ДТЕК попередили, що попередні графіки стабілізаційних відключень світла вже не актуальні. В найближчі дні будуть запроваджуватися більш жорсткі та тривалі відключення споживачів від електрики.

Водночас енергетики роблять все можливе, щоб якнайшвидше стабілізувати ситуацію.

Українців закликають підтримати енергетиків та помірно споживати електроенергію. Йдеться про те, щоб вмикати енергоємні побутові прилади по черзі, а також максимально скоротити споживання електрики в години пікового навантаження: зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Підприємців закликають обмежити використання освітлення фасадів офісів, ресторанів та торгових центрів.

У ДТЕК нагадали, що, причиною відключень світла можуть бути не лише російські обстріли, а й аварії на розподільчих мережах через перенавантаження чи пошкодження сторонніми особами.

Тому громадянам, в яких після завершення періоду аварійного відключення світла електрика не з’явилася, радять повідомляти про це через канали комунікації: Viber та Telegram-бот ДТЕК, а також через сторінки компанії в Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У ДТЕК запевнили, що в таких випадках зроблять все необхідне, щоб оперативно усунути аварію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 16:58:43