Україна і світ

Історія знає не один такий випадок: Черник не виключає поразку Росії за день

Російська воєнна модель зазнає фіаско, а воєнно-промисловий комплекс РФ став на шлях деградації. Перемога України відбудеться, ймовірно, не найближчим часом, проте може статися за один день.

Про це заявив військовий експерт Петро Черник, який відзначив, що історія пам’ятає не один випадок поразки держави за один день, ймовірно, Росія може стати однією з них.

– Третя за 100 років так звана мобілізація. Сотні тисяч росіян, які втекли від мобілізації, не змогли втекти від війни. Чому я кажу саме так? Для них смертельною небезпекою стала особиста безпека, але ті, хто стали до строю та кого взяли, вони пішли у бій, вони отримали зброю. І цікава деталь: вони набули багато дуже багато голосних і радісних емоційних сплесків, коли почали один в одного стріляти на полігонах. Звичайно, це дуже добре.

Але я хочу наголосити: маючи зброю в руках, вони не розвернули її проти свого командування. Вони не захопили, умовно, у Білогородській області адміністративні будівлі, і не висунули ультиматум: ми не підемо на цю війну. Це важлива деталь, яку потрібно зрозуміти, – переконаний він.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Військовий експерт зазначив, що росіяни пішли воювати проти України, порівнявши їх з вівцями на заслання. Проте наразі говорити про тотальну деморалізацію армії РФ – зовсім недоречно. Поразка РФ може відбутися за один день, але не варто робити на це ставку.

– Вони пострілялися на якихось релігійних, побутових, кримінальних чи інших темах, але в підсумку, як вівці на заслання, пішли на українську артилерію та кулемети, а на російські автозаки не відважилися. Говорити про тотальну деморалізацію російського війська, на мій погляд, недоречно.

Так, російська воєнна модель складу держави зазнає свого фіаско – це факт. Воєнно-промисловий комплекс РФ став на шлях своєї деградації, однак я не вірю, що це все відбудеться швидко. Чи може це статися за один день? Може, історія знає не один такий випадок. Але робити на це ставку було б вершиною не мудрості, – вважає він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-26 17:41:10