Україна і світ

Готували замовні сюжети для кремлівських інформресурсів: під варту взято поплічників росії

У Миколаєві затримано двох організаторів ворожого «підпілля». Законспірованих агентів спецслужб рф, які діяли на півдні України, нейтралізувала Служба безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисники займалися прихованою підготовкою замовних сюжетів для кремлівських інформресурсів. У своїх матеріалах вони закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації.

Для маскування підривної діяльності зрадники видавали себе за «блогерів», які нібито інформують громадян про внутрішню обстановку на Миколаївщині.

Встановлено «зв’язкових» російської агентури. Ними виявились кілька представників інформаційного агентства кремля «риа новости». Саме вони визначали тематику пропагандистських матеріалів, а також терміни їх підготовки і передачі до москви.

Ще одним завданням зловмисників був збір розвідданих про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах, за що зрадники отримували фінансову винагороду.

Окрім того, вони «зливали» агресорам відомості про наслідки регулярних ракетно-артилерійських обстрілів обласного центру. Для збору інформації здійснювали візуальне спостереження за об’єктами, а потім передавали медіафайли з текстовим описом до рф через анонімні Телеграм-канали.

За даними слідства, ворожими поплічниками є двоє місцевих жителів, які після початку широкомасштабного вторгнення були завербовані російськими спецслужбами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі обом затриманим повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-25 10:40:01