Україна і світ

Ворог налаштований продовжувати практику масованих ракетних ударів — ОК «Південь»

Речник ОК «Південь» Владислав Назаров. Кадр із відео

🔥 Ситуація щодо російського вторгнення

Обстановка на південнобузькому напрямку складна, але контролюється Силами оборони. Про це повідомляє пресслужба оперативного командування (ОК) «Південь».

«Ворог принципово налаштований продовжувати практику масованих ракетних ударів та атак дронами, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що противник продовжує оборонні дії, намагається переформатовувати підрозділи. Офіцерський склад організовано переміщується на лівий берег Дніпра, залишаючи на правому підрозділи, поповнені свіжомобілізованими. Тривають заходи примусової евакуації цивільного населення. Із Бериславського району та Херсону активно вивозяться державні установи та майно.

«Продовжуючи техногенний терор і шантаж ворог завдає ударів по об’єктах критичної інфраструктури і тиражує меседжі про загрозу підриву Каховської ГЕС», — зазначає речник ОК «Південь» Владислав Назаров.

Так, вночі з напрямку Чорного моря противник завдав масованого удару дронамі-камікадзе типу Shahed-136. Силами протиповітряної оборони 10 ударних безпілотників знищено над Миколаївщиною та один — над Кіровоградщиною. По одному з об’єктів критичної інфраструктури Черкащини завдано удар. У Миколаївському районі ворог обстрілював уночі прифронтові територіальні громади. Протягом ночі Нікопольщина була атакована реактивними системами залпового вогню важкою артилерією та зенітно-ракетною системою С-300. Зранку ворог здійснив масований удар високоточними ракетами «Калібр» по об’єктах критичної інфраструктури.

У корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 14 кораблів, ворог збільшив кількість ракетоносіїв, посиливши угруповання двома підводними човнами. При цьому загальна кількість готових до застосування «Калібрів» може перевищувати 30 штук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-22 17:40:13