Україна і світ

Для ветеранів війни та осіб з інвалідністю доступні путівки на санаторно-курортне лікування  

Наразі наявні путівки для ветеранів Буковини на санаторно-курортне лікування до спеціалізованого трускавецького санаторію «Батьківщина» та спеціалізованого миргородського санаторію «Слава». Про це повідомляє Департамент соціального захисту населення Чернівецької обласної військової адміністрації.

У зазначених  санаторно-курортних закладах, відповідно до чинного законодавства, безкоштовно один раз на рік можуть оздоровлюватись ветерани війни та особи з інвалідністю внаслідок війни. Проте це не стосується військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, які обслуговуються в санаторіях міністерств і відомств за місцем проходження військової служби.

Для забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветерани війни та  особи з інвалідністю повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за місцем їхньої реєстрації, а особи, які зареєстровані як внутрішньо переміщені, – за фактичним місцем проживання.

Для отримання детальнішої інформації звертатися до Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА за телефоном: 0 (372) 55 03 80.

Нагадаємо, що основними профілями лікування в санаторії «Батьківщина» є гастроентерологія, урологія та порушення обміну речовин. У санаторії «Слава» лікуються пацієнти із гастроентерологічними захворюваннями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 14:17:24