Україна і світ

Загроза відновлення збройними силами рф наступу на північному фронті зростає

Олексій Громов. Фото: Дмитро Юрченко / АрміяInform

Посилюється агресивна риторика військово-політичного керівництва росії та білорусі, яка супроводжується розгортанням регіонального угруповання військ так званої союзної держави.

— Загроза відновлення збройними силами рф наступу на північному фронті зростає. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід білорусько-українського кордону для перерізання основних логістичних артерій постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів, — зазначив під час брифінгу в Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов.

Заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України повідомив, що на території білорусі тривають заходи з розгортання авіаційних та інших підрозділів збройних сил російської федерації на відповідних аеродромах та інших об’єктах військової інфраструктури, зокрема тих, що передані під повний контроль російської армії.

У рамках зазначеного на території білорусі проводяться заходи з підготовки до прихованої мобілізації. Водночас ця країна продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет та дронів.

— білорусь розмістила на своїх аеродромах російські літаки МіГ-31, що можуть бути озброєнні крилатими ракетами типу «Калібр», — повідомив бригадний генерал Громов.

За його словами, Генеральний штаб ЗС України постійно відстежує ситуацію на північному кордоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Наразі Силами оборони України проводяться заходи щодо забезпечення надійного прикриття державного кордону України та міста Київ з північного напрямку. У разі прийняття противником рішення щодо відкриття так званого другого фронту, а саме ведення наступальних дій з республіки білорусь, ми будемо готові до адекватної відповіді, — наголосив бригадний генерал Олексій Громов.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-20 15:53:00