Україна і світ

З початку агресії рф ДБР розслідує вже 1 тисячу проваджень щодо зрадників та колаборантів

Державне бюро розслідувань продовжує викривати та притягувати до відповідальності зрадників та колаборантів з-поміж колишніх українських чиновників та правоохоронців, які перейшли на бік ворога. Кожен зрадник обов’язково відповідатиме за свої злочини згідно із законом.

Загалом з 24 лютого 2022 року ДБР розслідує 1 тисячу злочинів проти основ національної безпеки, зокрема: 828 кримінальних проваджень за фактом державної зради (ст. 111 КК України), 132 кримінальних проваджень – за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 10 кримінальних проваджень – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 ККУ).

За результатами роботи ДБР, 313 особам повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, 70 особам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, понад 1 тисячі осіб перевіряється на причетність до державної зради та колабораційної діяльності.
У розшук оголошено 281 особу, до суду за цими статтями вже направлено 65 проваджень.

Найбільшу кількість проваджень відкрито у Донецькій, Луганській, Херсонській, Запорізькій областях, серед яких такі факти:

  • ДБР завершило спецрозслідування щодо посадовця-перебіжчика, який у Херсоні допомагає окупантам розкрадати водні ресурси, а у Луганську – щодо очільниці «Центру зайнятості»
  • ДБР затримало митника, який обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації Куп’янського району
  • ДБР затримало чергову збирачку грошей для окупантів з Куп’янська та інші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Державне бюро розслідувань

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-19 04:11:59