Україна і світ

Навчання українських військових за кордоном є дуже важливим чинником щодо покращення рівня боєздатності Збройних Сил України

На цьому під час телевізійного марафону «Єдині новини» наголосив Міністр оброни України Олексій Резніков.

За його словами, важливість навчання українських військовослужбовців обумовлена кількома чинниками. По-перше, це пов’язано з великою кількістю озброєння, що надходить до нас від країн НАТО та яке треба опановувати. А по-друге, це питання безпеки наших захисників.

— За час широкомасштабної війни з російськими агресорами ми провели   таку реформу Українського війська, яку наша держава не знала від початку проголошення незалежності. Нині на нашому озброєнні лише сучасних артилерійських систем зразка НАТО налічується понад вісім. Це  саме стосується й інших видів озброєння. Звісно, аби їх вміло використовувати, потрібні знання й навички. Цьому нас і вчать іноземні партнери. Крім того, наші полігони неодноразово піддавались обстрілам з боку росіян. Тому і в сенсі безпеки ми дуже вдячні за таку можливість нашим західним союзникам, — зазначив Олексій Резніков.

Міністр оборони України підкреслив, що, за досягнутими угодами, лише у Великій Британії, поступово, змінюючи одне одного, набуватимуть бойового досвіду близько 30 тисяч українських військовослужбовців. І від цього є велика користь. Адже навчання відбуватиметься за багатьма напрямками: від набуття навиків щодо надання медичної допомоги на госпітальному етапі та прицільного ведення вогню до злагодження у складі підрозділів.

— Крім того, перебування українських захисників за кордоном дає можливість планомірно проводити навчання на бригадному й батальйонному рівнях та вдосконалювати систему управління штабами. Ще одним позитивним чинником є те, що в Україну військовослужбовці повертаються вже повністю оснащені індивідуальними засобами захисту та готовими до безпосереднього виконання своїх функціональних обов’язків, — розповів глава оборонного відомства.

На думку Олексія Резнікова, навчання за кордоном також сприяє обміну бойовим досвідом між українськими захисниками та їхніми іноземними союзниками. Адже туди приїжджають не лише нещодавно мобілізовані військові, а й їхні командири, за плечима яких понад вісім років ведення війни з російськими агресорами.

— Звісно, закордонним інструкторам також у нагоді дізнатися про наш бойовий досвід. А в майбутньому цей досвід може бути закладений в академічну військову науку, що вчить головному — перемагати, — констатував Міністр оборони.

Він також наголосив, що де-факто Україна вже відповідає критеріям Північноатлантичного альянсу. Адже кількість навичок і стандартів, які опанували за останній час наші військові, сягає трьох сотень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Залишилося лише увійти до НАТО де-юре, — підсумував Олексій Резніков.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-14 19:58:03