Україна і світ

Резніков розповів, скільки високоточних ракет залишилося у Росії

Російська Федерація підтверджує статус держави-терориста та власноруч позбавляє себе військових переваг, які призведуть її до неминучої поразки на полі бою, якщо використовуватиме високоточні ракети для завдання ударів по цивільних об’єктах.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков. Він оприлюднив інформацію про використання Росією високоточних ракет дальнього радіусу дії від 24 лютого до 12 жовтня включно.

– Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об’єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості по враженню військових об’єктів. Два висновки: військова поразка РФ неминуча, а Росія – терористична держава, – вважає глава Міноборони.

За наведеними даними, станом 23 лютого РФ мала близько 900 балістичних ракет Іскандер, 500 крилатих ракет морського базування Калібр, 444 крилаті ракети повітряного базування Х-101 та Х-555.

Станом на 12 жовтня, у запасах армії Російської Федерації залишалося 124 ракети Іскандер, 272 Калібрів, 213 ракет Х-101 та Х-555. Загалом Росія зараз має лише 609 з 1 844 високоточних ракет дальнього радіусу дії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністр оборони України вважає, що масова витрата запасів ракет різного типу – це “демілітаризація Російської Федерації”. Резніков зазначив, що міністри країн-членів НАТО вже сприймають Україну як східний щит для всієї Європи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-14 17:11:04