Україна і світ

Чиновниці з Лиману повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Так звана начальниця «управління праці та соцзахисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР» підозрюється у колабораціонізмі, інформує Офіс Генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Лимана повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, у серпні 2022 року під час тимчасової окупації міста збройними силами РФ колишня бухгалтерка Управління соціального захисту населення Лиманської міськради добровільно перейшла на бік ворога. Вона обійняла псевдопосаду начальниці «управління праці та соціального захисту населення адміністрації м. Красний Лиман ДНР», – зазначається у повідомленні

Перебуваючи на фейковій посаді, підозрювана зареєструвала управління у «федеральній податковій службі», «республіканському банку», «республіканському казначействі» і «фонді соціального страхування» самопроголошеної «ДНР» та активно співпрацювала з окупаційною владою захопленого міста.

Псевдопосадовиця здійснювала прийом місцевих мешканців для оформлення їм так званої соціальної допомоги від РФ та «ДНР», обирала працівників на вакантні «посади» та брала участь у нарадах так званого «голови адміністрації міста».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жінку затримали та за клопотанням прокуратури суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-13 01:42:00