Україна і світ

По всій країні доволі швидко й ефективно відбуваються відновлювальні роботи – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому звернені заявив, що 11 жовтня РФ здійснила другу хвилю терористичної атаки проти нашої держави.

Зокрема він повідомив, що за сьогоднішній ранок країною-агресором було випущено 28 ракет, із них 20 збито. Також з понад 15 безпілотників, серед яких майже всі – іранські ударні, більшість було збито.

Також Зеленський зазначив, що по всій країні доволі швидко й ефективно відбуваються відновлювальні роботи.

– Якби ще не сьогоднішні удари, то вже поновили б енергопостачання, водопостачання і зв’язок, які терористи пошкодили вчора. А сьогодні Росія доб’ється додатково лише одного: трохи затягне наше відновлення. Де були руйнування – всюди буде оновлена інфраструктура. Де були втрати – вже є або ще будуть будівництва. Де були будь-які надії ворога – будуть руїни російської державності, – говорить голова держави.


Крім того, президент нагадав про необхідність обмежити споживання енергії з 17-ї до 22-ї.

– Завдяки нашій із вами сумлінності вдалося зберегти в середньому по країні десяту частину енергії, що дало змогу системі працювати стабільніше. А мета наша з вами має бути – берегти чверть електрики саме в ці пікові години. Сьогодні і найближчим часом варто це робити, – каже Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він повідомив, що під час позачергового саміту G7, який був скликаний німецьким головуванням за ініціативою України, обговорили реагування найсильніших демократій на цю нову російську ескалацію.

– За таку нову хвилю терору має бути й нова хвиля відповідальності для Росії. Нові санкції, нові форми політичного тиску й нові форми підтримки України. Держава-терорист має бути позбавлена навіть думки про те, що будь-якою хвилею терору може чогось досягти, – додав голова держави.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-12 01:15:39