Україна і світ

Кличко розповів, чи варто очікувати віялові відключення у столиці

Мер Києва Віталій Кличко в ефірі національного телемарафону розповів про те, чи варто чекати на продовження віялових відключень у столиці, а також підрахував, скільки будівель постраждало в місті після ракетного обстрілу РФ.

– Після вчорашніх обстрілів постраждало 45 житлових будинків, об’єктів ЖКГ – 5, навчальних закладів – 6 (три школи, один дитячий садок та два приміщення позашкільної освіти). Також два об’єкти соціальної освіти, шість закладів культури та закладів охорони здоров’я – 5, дві адмінбудівлі, – перерахував він.

За словами мера, пошкодження у більшості будинків – це вибиті вибуховою хвилею шибки.

– Значних ушкоджень будинків не було. Переселення не потрібне, але тимчасово люди можуть виїхати до того моменту, доки не вставлять вікна… Ми зараз миттєво реагуємо. Закуплено плівку, якою ми затягуємо вікна, – повідомив Кличко.

Він зазначив, що часові рамки заміни вікон залежать від обсягів робіт, міська влада намагається зробити все у максимально короткі терміни.

– Однак біля залізничного вокзалу розташована багатоповерхова будівля, яка повністю зі скла. Половина вікон там відсутня. Ось там роботи займуть трохи більше часу, – попередив мер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, на сьогодні ситуація з електроенергією стабілізована.

– Відключення не планується. Якщо буде потреба, ви знову зможете отримувати інформацію на офіційному сайті КМДА. Жодних змін у графіку опалювального сезону також не планується, – резюмував він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-11 17:01:44