Вчені назвали вісім продуктів, який знижують ризик розвитку інсульту
Згідно з результатами дослідження американських вчених, результати якого були опубліковані в журналі Stroke, включення до раціону продуктів, багатих на калій, може на 13% знизити ризик всіх видів інсульту у жінок старше 50 років.
Повідомляється, що команда протягом 11 років вивчала понад 90 тис. жінок в постменопаузі віком від 50 до 79 років, у яких в анамнезі не було інсульту.
– Високе споживання калію пов’язане з більш низьким ризиком інсульту та ішемічного інсульту, а також смертності від усіх причин у літніх жінок, особливо у тих, у кого немає гіпертонії, – резюмували дослідники.
Відзначається, що переваги калію в зменшенні кількості інсультів були підтримані Британським кардіологічним фондом (BHF).
Експерти Фонду пропонують такі продукти, багаті на калій:
- курка – 174 г містить 574 мг калію;
- банан – один містить 330 мг;
- авокадо – половина містить 360 мг;
- брокколі – 80 г в сирому вигляді містить 317 мг;
- шпинат – 80 г містить 545 мг;
- приготований лосось – 154 г містить 634 мг;
- картопля – 175 г вареного містить 639 мг;
- склянка знежиреного молока містить 316 мг.
Дослідження також показало, що дієти, багаті на калій, пов’язані зі зниженням артеріального тиску у жінок, які їдять забагато солі.
Джерело: Express
Згідно з результатами дослідження американських вчених, результати якого були опубліковані в журналі Stroke, включення до раціону продуктів, багатих на калій, може на 13% знизити ризик всіх видів інсульту у жінок старше 50 років.
Повідомляється, що команда протягом 11 років вивчала понад 90 тис. жінок в постменопаузі віком від 50 до 79 років, у яких в анамнезі не було інсульту.
– Високе споживання калію пов’язане з більш низьким ризиком інсульту та ішемічного інсульту, а також смертності від усіх причин у літніх жінок, особливо у тих, у кого немає гіпертонії, – резюмували дослідники.
Відзначається, що переваги калію в зменшенні кількості інсультів були підтримані Британським кардіологічним фондом (BHF).
Експерти Фонду пропонують такі продукти, багаті на калій:
- курка – 174 г містить 574 мг калію;
- банан – один містить 330 мг;
- авокадо – половина містить 360 мг;
- брокколі – 80 г в сирому вигляді містить 317 мг;
- шпинат – 80 г містить 545 мг;
- приготований лосось – 154 г містить 634 мг;
- картопля – 175 г вареного містить 639 мг;
- склянка знежиреного молока містить 316 мг.
Дослідження також показало, що дієти, багаті на калій, пов’язані зі зниженням артеріального тиску у жінок, які їдять забагато солі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Express
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-04 13:38:13