Україна і світ

Переговори з Путіним неможливі: Зеленський затвердив рішення РНБО

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо неможливості переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним.

Відповідний указ № 679 оприлюднений на сайті глави держави. Йдеться про рішення РНБО від 30 вересня, що було ухвалене у відповідь на спробу Кремля анексувати території чотирьох областей України.

– Рада нацбезпеки і оборони України вирішила констатувати неможливість проведення переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, – зазначається в тексті указу.

Цим же документом схвалено текст спільного звернення президента Володимира Зеленського, спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука та прем’єра Дениса Шмигаля до НАТО з приводу вступу України в пришвидшеному порядку.

Кабінету міністрів доручено підготувати пропозиції щодо системи гарантій безпеки для України на основі багатосторонніх і двосторонніх угод. Мета – довести оборонний потенціал нашої держави до рівня, який дозволить давати відсіч збройній агресії РФ.

Крім того, гарантії мають передбачати посилення військової підтримки України, збільшення масштабу підготовки українських військових, розвиток оборонно-промислового комплексу нашої країни.

Уряд в умовах ескалації з боку РФ також повинен забезпечити збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.

Верховній Раді доручено прискорити ухвалення законопроєктів про санкції проти фізичних та юридичних осіб з РФ.

Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Олексія Данілова.

Як відомо, 30 вересня господар Кремля Володимир Путін оголосив про анексію Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У відповідь на це Україна вирішила подати заявку на вступ до НАТО. Тоді ж Володимир Зеленський наголосив, що Україна не проводитиме жодних переговорів із РФ, доки її президентом залишається Путін.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-04 16:34:36