Україна і світ

Він загнаний в кут: ексофіцер ЦРУ про ймовірність застосування Путіним ядерної зброї

Президент Росії Володимир Путін перебуває під великим тиском, оскільки багато росіян ігнорують його заклик до часткової мобілізації для участі у війні в Україні, через що він може піти на крайні заходи, включно із застосуванням ядерної зброї.

Про це телеканалу CNN розповів колишній співробітник ЦРУ та експерт з питань розвідки і безпеки Роберт Баєр.

– Я думаю, що шанси на його деескалацію близькі до нуля. Я маю на увазі, що він просто не може віддати стільки територій, демонстративно програти і продовжувати залишатися лідером Росії. Він силовик. Він зображує себе таким останні 20 років. Він не сприймає інакомислення. Він загнаний у кут. Він повністю загнаний у кут. І, як акула, він має рухатися вперед. Я просто не бачу, щоб він сів за стіл переговорів і захотів віддати Донбас, Луганськ або щось ще. Я просто не бачу, щоб це сталося, – сказав він.

Роберт Баєр додав, що президент РФ намагається розв’язувати конфлікти, що виникли, тим, що постійно вдається до ще більшої сили, продовжуючи бомбити українські міста.

Колишній офіцер ЦРУ додав, що не вважає, що Путін планує здаватися.

Баєр також прокоментував імовірність використання ядерної зброї російським диктатором.

– Шанси на те, що він застосує ядерну зброю, принаймні тактичну ядерну зброю, зростають із кожним днем. Росіяни, з якими я підтримую зв’язок, (які перебувають, – Ред.) всередині Росії переконані, що він збирається зробити це. Я не знаю, наскільки добре вони обізнані, але ця загроза є загрозою, причому в національному масштабі, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Експерт додав, що чим більше проблем у Володимира Путіна, тим більшою стає ймовірність того, що він застосує ядерну зброю. Роберт Баєр додав, що не буде здивований, якщо російський президент застосує її проти українських військ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-27 22:18:59