Суспільне мовлення

У Львові попрощаються із 34-річним захисником України Андрієм Гупкою

Завтра, 9 вересня, у Львові попрощаються із військовослужбовцем батальйону “Айдар” Андрієм Гупкою. Він загинув у бою з військами РФ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Андрій Гупка народився у Львові. Після навчання у Львівському технікумі м’ясної та молочної промисловості служив у складі військової частини у Старичах, що у Яворівському районі. З 2014 року військовослужбовець виконував бойові завдання у зоні АТО у лавах 24 окремого штурмового батальйону “Айдар” 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. А також служив у складі 73-го Морського центру спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого.

Від початку повномасштабної війни чоловік добровольцем вступив до територіальної оборони. А з 13 липня повернувся у батальйон “Айдар”. Захисник України загинув 4 вересня у віці 34 років. У нього залишилася мама, дружина та трирічна донька.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Прощання із військовим розпочнеться у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. За півгодини відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Після цього похоронна процесія попрямує до Рясного, де о 12.30 відбудеться прощання у храмі, що на вулиці Лукасевича, 15. Вже о 13:30 Героя поховають на Ряснянському кладовищі.

На Львівщині попрощаються із загиблим захисником Андрієм Калишем


Джерело: Суспільне мовлення України