Україна і світ

Лікарня-переселенка: у Дніпрі запрацювала консультаційна поліклініка з Сєвєродонецька

Лікарня-переселенка з Луганщини відновлює роботу у прифронтовому Дніпрі. У Сєвєродонецьку останніми роками, вона була однією з найкращих: сучасні операційні, великий стаціонар, консультативна поліклініка.


Та через постійні ворожі обстріли фактично нічого не вдалося вивезти, лише дорогого обладнання там залишилось на 300 млн гривень. Що з того вціліло – невідомо.

Медики із Луганської області втекли від війни. Їх прийняв Дніпро. І непросто прийняв – наразі відновлено роботу поліклінічного відділення Луганської обласної лікарні, що останні вісім років працювала в Сєверодонецьку.

Після російського вторгнення медики вимушені були рятуватися і покинули своє місто.

– Зараз відновлюємо роботу лікарні. Почали з поліклінічного відділу, – розповів в.о. генерального директора Луганської обласної клінічної лікарні Борис Загідько. – Це найбільш потрібне відділення. Тай відновити його легше, ніж стаціонарну допомогу.

Лікарню буквально відроджують – у нових кабінетах у приміщенні бізнес-центру кваліфіковану допомогу вже надають 12 вузькоспеціалізованих фахівців. З обладнанням допомагають і благодійні фонди.

Медсестра Наталія Михайленко вже вдруге втікає від війни.  Виїхати до Дніпра з-під обстрілів було складно. Роботу почала шукати одразу. Їй пощастило: повернулася не тільки до улюбленої справи, а й у рідний колектив.

 – Коли подзвонило керівництво і викликало на роботу, ми зраділи, – розказала Наталія. – Дніпро нас прийняло. Ми радіємо, що є робочі місця.

У поліклініці в Сєверодонецьку працювало більше півсотні лікарів, нині – вдвічі менше.  Усі одне одного знають і підтримують, радіють, що змогли об”єднатися разом у Дніпрі. Пацієнти пішли одразу.

 – В основному звертаються до нас біженці з Луганщини, – повідомила в.о. старшої медсестри Луганської обласної клінічної лікарні Наталія Сокирко. – До кардіолога, уролога звертаються, на УЗІ, для функціональної діагностики. До всіх лікарів, які в нас є, звертаються.

З обладнанням частково допомогли благодійні фонди. Зокрема, з апаратом УЗД – саме такий працював у  перинатальному відділенні Луганської обласної клінічної лікарні. Але російські снаряди його знищили ще під час перших обстрілів міста.

 – Будемо зараз працювати над тим, щоб забезпечити всім необхідним лікарів. І  це будемо робити за рахунок різних джерел, повідомив начальник Луганської  ВЦА Сергій Гайдай. – Це і обласні бюджети, і Міністерство охорони здоров”я. І в багатьох напрямках нам допомагають благодійні фонди.

Уже найближчим часом лікарню планують розширяти. Насамперед відкрити кілька палат денного стаціонару.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Луганська ОВА


рубежное больница
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-31 19:13:36