Україна і світ

Українські захисники відбили у росіян територію розміром з Данію – ISW

З середини березня російські загарбники втратили контроль над територіями, що перевищують площу Данії.

Про це повідомили аналітики Інституту дослідження війни (ISW).

– З часу відновлення російськими силами наступальних операцій 16 липня після паузи, вони здобули близько 450,84 км квадратних нової території, що приблизно дорівнює площі Андорри, – зазначили вони..

За даними ISW, з 21 березня (приблизної дати найглибшого просування російських сил територією України) російські сили втратили приблизно 45 тис. км квадратних території, що більше за площу Данії.

Крім того, 24 серпня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські війська сповільнюють загальний темп своїх наступальних операцій в Україні. Також він підтвердив, що цілі Росії у війні не змінилися.

– На зустрічі з міністрами оборони країн-учасниць Шанхайської організації співробітництва Шойгу заявив, що російські війська уповільнюватимуть темпи наступальних операцій в Україні, свідомо намагаючись мінімізувати жертви серед мирного населення, – додали у звіті.

Аналітики наголосили, що заява Шойгу може означати спробу Міноборони РФ встановити інформаційні умови, щоб пояснити та виправдати незначні досягнення окупантів в Україні за останні шість тижнів.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 183-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-25 10:35:44