Україна і світ

Україна готова до демілітаризації Криму – Шмигаль

Влада України готова до демілітаризації анексованого півострова Крим, оскільки армія Росії завдає ударів з цих територій.

На цьому наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час Кримської платформи.

– Сьогодні Крим – це ще один із центрів, звідки відбуваються обстріли українських міст та вбивство українців. Такі дії окупантів перетворили військову інфраструктуру Росії у Криму на легітимну військову мету. Тому Україна готова провести демілітаризацію Криму та усунути ці загрози як для нашої країни, так і для всієї Європи, – зазначив він.

Він додав, що Україна вітатиме добровільний вихід російських окупантів із Криму та інших тимчасово окупованих територій.

В останні тижні на території анексованого півострова регулярно відбуваються різні вибухи, а росіяни, які понаїхали до Криму, лякаються через роботу ППО з безпілотників невідомого походження.

При цьому на тлі повідомлень України про необхідність знищення Керченського мосту Росія почала посилювати оборону навколо споруди.

Як і раніше, одним із найяскравіших вибухів у Криму залишається атака по аеродрому Саки, який знаходиться біля Новофедорівки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Кримська платформа

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-24 01:04:22