Україна і світ

Путін таємно змінив командувача Чорноморського флоту РФ – ISW

Після серії потужних вибухів на військових об’єктах в окупованому Криму російський режим, схоже, втрачає впевненість у безпеці півострова і 17 серпня таємно змінив командувача ЧФ РФ адмірала Ігоря Осипова на віце-адмірала Віктора Соколова.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на джерела.

– Однак російський інформаційний простір явно прагнув зберегти високий рівень таємності призначення Соколова через заявлену загрозу “терористичної небезпеки” у Севастополі, – зазначають військові аналітики.

За їхніми даними, нещодавні удари по російських військових об’єктах у Криму, ймовірно, “привели російські сили у стан підвищеної бойової готовності та до реструктуризації складу сил, тилового забезпечення та керівництва російського угруповання у Криму з метою пом’якшення наслідків подальших ударів”.

Вони також вважають, що РФ, ймовірно, представить ці удари як терористичні акти, щоб змістити інформаційний наратив щодо порушень Росією міжнародного права та закликати Захід оголосити її державою – спонсором тероризму.

Напередодні українська розвідка повідомила, що РФ після останніх вибухів у Криму почала терміново переміщати свої літаки та вертольоти вглиб півострова та до Росії.

Зокрема, йдеться про переміщення щонайменше 24 літаків та 14 вертольотів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-18 12:39:22