Україна і світ

Можливе зниження активності, але не замороження: Резніков про війну в Україні

Війну між Росією та Україною не можна заморожувати. Однак можливий варіант зниження активності, оскільки військовим потрібен час на відновлення сил.

Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков.

– Це війна на виживання. Я не думаю, що можливий варіант заморозки. Можливий варіант зниження активності, залежно від того, який сезон. І знову ж таки, сучасна війна – це війна ресурсів. Ресурси, звичайно, виснажуються в обох сторін. Відповідно кожна сторона потребує часу на відновлення, – поянив він.

Олексій Резніков додав, що російські війська, за різними даними, втратили щонайменше третину свого бойового потенціалу, який був застосований під час вторгнення в Україну.

Він наголосив, що ресурс у росіян теж витрачається. Це означає, що вони потребуватимуть певного відновлення. Тому, на думку міністра, певне охолодження ситуації з погляду бойових зіткнень можливе.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До слова, раніше голова військової розвідки Великої Британії, генерал-лейтенант Джим Хокенхалл заявив, що, на його думку,до кінця року не варто очікувати на вирішальний перелом ситуації на Півдні, хоча контратаки і контрнаступи можуть бути.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-17 10:40:41