Україна і світ

Лукашенко петляє та імітує бурхливу діяльність: чи можливий напад з боку Білорусі

Білорусь продовжила військові навчання поблизу кордонів з Україною щонайменше ще на тиждень. Це роблять вже 16 раз поспіль після повномасштабного вторгнення РФ.

Ветеран полку Айдар Євген Дикий в ефірі телемарафону Freedom нагадав, що вже півроку Путін намагається змусити самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка безпосередньо вступити у війну проти України, а не лише надавати свою територію як плацдарм для російських військ.

– Лукашенко зараз так би мовити петляє і намагається уникнути цього усіма можливими способами. Маневри білоруської армії вздовж нашого кордону є імітацією бурхливої діяльності, щоб Москва не образилась і щоб виконати грубу вказівку центру, – пояснив він.


Також Євген Дикий додав, що у росіян запаси хоча би відносно сучасної техніки практично вичерпались. Вони зараз розконсервовують зі складів техніку геть старого покоління, серед яких танки Т-62 (1962 року розробки).

Крім того, ситуація схожа на те, що росіяни починають позичати техніку в білорусів, оскільки у них вона у гарному стані. Але потрібно розуміти, що це все радянські зразки.

Євген Дикий наголосив, що Лукашенко не вступив у повномасштабну війну проти України навіть у найперші тижні російського вторгнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тому ввважати, що через півроку, коли провальний характер так званої спецоперації РФ очевидний кожному, Лукашенко раптом змінить свою думку дуже нелогічно.

– Білоруські добровольці, які воюють зараз у складі ЗСУ, впевнені, що у разі наказу Лукашенка нападати на Україну більше половини білоруської армії буде або відразу здаватися і переходити на наш бік, або просто кидати зброю і втікати.

Вони переконані, що приблизно через два тижні переформатована білоруська армія вже наступатиме на Мінськ і скидатиме диктатора. Судячи з усього, Лукашенко це розуміє, тому уникає рішення повноцінно вступити у війну, – пояснив Євген Дикий.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-13 14:05:17