Україна і світ

Загроза наступу на Чернігівщину з території Білорусі зберігається – голова ОВА

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус не виключає загрози нового наземного наступу на область з території Білорусі.

Про це він заявив в ефірі загальнонаціонального телемарафону. Чаус уточнив, що на випадок вторгнення окупантів з Білорусі влада Чернігівської області підготувала план дій, проте його деталі не розголошуються.

– Ми бачимо загрозу можливого наступу по суші з території Білорусі і до цього готові, – наголосив Чаус.

Він додав, що ворожі дії проти України з території Білорусі останнім часом активізувалися. Зокрема, практично всі ракети, якими війська РФ завдають ударів по Чернігівській області, були випущені саме з Білорусі.

– Ворог не припиняє свою агресію на території Чернігівської області… Майже всі ракети, які випущені останнім часом, вони всі випущені з території Республіки Білорусь. Артилерійські обстріли на території Чернігівщини всі здійснюються з території Росії, – пояснив Чаус.

Він нагадав, що вчора Чернігівщина зазнала масштабного ракетного обстрілу з території Білорусі. Сьогодні зранку обстріли продовжувалися: під вогонь потрапили населені пункти Новгород-Сіверського району.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як відомо, зранку 28 липня під обстріл рашистів потрапив населений пункт Гончарівське. Ворог відкрив вогонь по позиціях Збройних сил України з РСЗВ, випустивши близько 20 снарядів. Пуски були здійснені із Білорусі. Внаслідок атаки є втрати серед українських військових.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-29 15:38:48