Україна і світ

Пелосі – Блінкену: Назвіть Росію державою-терористом, інакше це зробить Конгрес

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звернулася до держсекретаря Ентоні Блінкена з посланням, в якому закликала оголосити Росію державою – спонсором тероризму — інакше це зробить Конгрес.

Про це пише видання Politico.

За даними двох джерел, раніше на цьому тижні відбулася телефонна розмова між Пелосі та Блінкеном, під час якої спікер Палати представників висловила свій заклик.

Представники Держдепартаменту та офісу Пелосі відмовилися від коментарів щодо тієї розмови.

Зазначається, що держсекретар має право оголосити іншу країну державою – спонсором тероризму. Але у Конгресі кажуть, що законодавці можуть ухвалити закон про оголошення країни спонсором тероризму без участі Держдепартаменту.

– Немає жодних юридичних причин, через які Конгрес не міг би ухвалити закон, який фактично визначає Росію як державу, яка підтримує тероризм. Але ухвалення закону Конгресом, очевидно, є складнішим шляхом, ніж рішення держсекретаря, — сказав помічник Пелосі.

Сенатори Ліндсі Грем та Річард Блюменталь у травні внесли законопроєкт, який визнає, що Росія бере участь у терористичних актах, але в основному він закликає держсеретера Блінкена оголосити про це офіційно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Аналогічну резолюцію також було внесено до Палати представників.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-21 17:01:07