Україна і світ

Фігурки LEGO присвятили українським жінкам-медикам: подяка хоробрим героям

Компанія Brickmania присвятила LEGO-фігурки українським жінкам-медикам на війні. Про це заявила медик-добровольець Аліна Михайлова, яка стала зразком для однієї з нових фігурок.

Відомо, що свою зовнішність аксесуарам Lego подарувала і Катерина Галушко, яка пішла на фронт після загибелі коханого у березні Маріуполем, та Ганна Архіпова – вона також на фронті у складі бригади Холодний Яр.

Глава Brickmania Ендрю Біркрафт прокоментував цей шляхетний вчинок своєї компанії.

– Версії LEGO деяких із багатьох дивовижних жінок, які захищають Україну з моменту вторгнення Росії. Мій дід був американським медиком під час Другої світової війни, і я глибоко поважаю бойових медиків та інших людей, які борються із російським фашизмом в Україні. Слава Україні! – заявив Ендрю.

Компанія Brickmania займається кастомізацією оригінальних конструкторів LEGO – їх фантазії можна лише позаздрити. На початку повномасштабного вторгнення в Україну вони створили фігурку Володимира Зеленського, і її продаж пішли на допомогу нашій країні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Українцям не лише присвячують фігурки, а й нагороджують званнями – Ліна Костенко стала Кавалером Почесного легіону. Це найвище звання у Франції, і його письменниця по праву заслужила.

LEGO
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 18:06:10