Україна і світ

Кабмін проситиме власників євробондів про відстрочку виплати процентів на два роки

З метою ефективного управління держборгом в умовах воєнного стану Україна запропонує держателям єврооблігацій добровільно продовжити термін обігу всіх зовнішніх позик на два роки та відстрочити на 24 місяці сплату доходу за ними. Відповідну постанову №805 Кабмін схалив 19 липня.

Якщо ж власники цінних паперів відмовляться, уряд продовжить їх обслуговування.

З відповідними пропозиціями до держателів євробондів та бюджетного комітету парламенту має звернутися Мінфін.

– У зв’язку із здійсненням правочинів з державним боргом (далі – правочини) забезпечити сплату відсоткового доходу за облігаціями 2018 року першої серії, що належить до сплати 1 серпня 2022 року, не раніше дати проведення держателями таких облігацій голосування щодо змін до умов їх випуску, але у разі, коли держателі не погодять зазначених змін, то не пізніше спливу передбаченого умовами випуску відповідних облігацій пільгового періоду здійснення платежів за ними, – йдеться у постанові Кабміну.

Напередодні, 19 липня, вперше з початку повномасштабного вторгення РФ Мінфін Україїни підвищив ставки за військовими облігаціями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також на аукціоні реалізовано військових облігації на понад 2,86 млрд грн. Ці кошти залучені до державного бюджету для забезпечення фінансових потреб в умовах воєнного стану.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 14:45:42