Україна і світ

Електрокар Nissan Leaf знімуть із виробництва: названо терміни

Автовиробник Nissan незабаром відмовиться від виробництва популярного електрокара Leaf. Автомобіль вироблявся з 2010 року і тепер японська корпорація знайшла гідну заміну.

Відомо, що електрокар вироблявся у трьох країнах – у Японії, США та Великобританії. Останні моделі вийдуть з конвеєра у 2025 році – в охочих придбати Leaf із салону залишилося кілька років на здійснення своєї мрії.

У Nissan не планують показувати нову модель лінійки, але підготували гідну заміну. Про новинку відомо мало подробиць, але це буде кросовер, побудований на платформі CMF-EV, яку разом розробили Nissan та Renault.

Цілком можливо, це буде Nissan Ariya – інших схожих до Leaf моделі у виробника просто немає.

Nissan поки не називав причину відмови від культової моделі – відомо, що Leaf не виправдав очікування. У його виробництво було вкладено багато коштів, але продаж не зміг досягти навіть половини прогнозованої суми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Автомобільна індустрія стрімко зростає навіть за умов масштабної війни – на відміну від Nissan, німецькі виробники роблять ставку на платні послуги для водіїв. Наприклад, BMW вводить підписку для своїх функцій – навіть за підігрів сидінь доведеться доплачувати окремо.

Nissan
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 13:48:58