Україна і світ

Палата представників США хоче виділити Україні $1 млрд на безпеку

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Палата представників США ухвалила законопроект про оборонний бюджет на 2023 рік. За його даними, в рамках Ініціативи щодо безпеки України США хочуть виділити нам $1 млрд.

Він зазначив, що для набуття чинності закону його ще має ухвалити Сенат і підписати – президент США Джо Байден.

– Законопроект також передбачає боротьбу із залежністю від російської енергетики, яка вимагає від усіх основних операційних баз у зоні відповідальності Європейського командування США прийняття планів щодо зменшення залежності від російської енергетики, – сказано у тексті заяви Єрмака, опублікованої 15 липня у Telegram.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зокрема, законопроект ставить перед Міністерством оборони США завдання припинити використання російських енергоносіїв у повному обсязі, вимагає від Генерального інспектора здійснення нагляду за використанням допомоги Україні, а також звітувати перед Конгресом кожні 6 місяців.

– Закладено необхідність щоквартальних брифінгів щодо зусиль щодо поповнення та відновлення запасів тактичних ракет, наданих Україні США, союзниками та партнерами. Також є вимога щодо звітів про російські звірства в Україні, операції, пов’язані з російськими “фільтраційними таборами” та погрози, спричинені глобальною кризою продовольчої безпеки, – розповів Єрмак.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 14:43:51