Україна і світ

Серед загиблих є діти, пошкоджено 40 будівель: наслідки ракетного удару РФ по Вінниці

Внаслідок ракетного удару по Вінниці загинуло 23 людей, серед яких є троє дітей. Одна дівчинка загинула на місці трагедії у візочку, а ще одна дитина померла в автомобілі. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

– Деякі з загиблих померли вже у лікарні. На жаль, серед них є три дитини. Одна з них загинула на місці, будучи у візочку з мамою. Історія вже відома. Мама поки що залишається живою. Вона перебуває у лікарні, де боряться за її життя. Третя дитина була в автомобілі, де також загинула.

Серед поранених – четверо дітей. Залишаються 34 тяжкопоранених людей, з яких п’ятеро людей у критичному стані. За їхнє життя боряться лікарі. Вони перебувають у декількох центральних лікарнях Вінниці. Кількість обладнання достатнє, щоб надати допомогу.

За його словами, загалом внаслідок ракетного удару пошкоджено 40 будівель. У приміщеннях вибиті вікна та стіни, а декілька будинків мають набагато серйозніші пошкодження.

– Загалом пошкоджено близько 40 будівель різного ступеня – десь вибиті вікна, десь побиті стіни, декілька будинків серйозно зруйновані. Одна з ракет вдарила прямо біля парковки автомобілів – фактично 40 машин було спалено за мить. Одну з них ми взагалі знайшли у будинку. Тобто вибуховою хвилею автомобіль настільки деформувався, що він був фактично у приміщенні, де потім проводився розбір завалів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Вінниці після ракетного удару затримали декілька десятків осіб, яких зараз допитують працівники Національної поліції та Служби безпеки України.

– Поки що з ними ще продовжується робота. З ними проводять роботу для відібрання пояснень до Служби безпеки України. Натомість ми сьогодні розуміємо, що це точно була ракета Калібр з підводного човна з Чорного моря. Всього було випущено чотири такі ракети, дві з яких вдалося нашим ППО збити у Вінницькій області.

Дві з них вдарили по центру Вінниці, внаслідок чого є понад 100 поранених. Точніше 117 поранених, які звернулись для надання допомоги. Спочатку люди розбігалися після вибуху, а потім вже через декілька годин поверталися до лікарень, зрозумівши, що не можуть собі надати медичну допомогу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 01:22:03