Україна і світ

В Україні жінки ставатимуть на військовий облік лише добровільно – Генштаб

У Генеральному штабі Збройних сил України пропонують ставити на військовий облік придатних до служби жінок лише за їхньою згодою. Про це йдеться у повідомленні Генштабу.

Там пояснили, що проведення загальної мобілізації під час війни з РФ засвідчило, що на військову службу до ЗСУ та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

А більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів. Наразі у ЗС залишається потреба у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

— Досвід розгортання військових частин ЗСУ та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Головним управлінням персоналу Генштабу ЗСУ опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також пропонується розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 17:59:42