Україна і світ

Тефтелі зі свинини із соусом із сезонних грибів


Тефтелі, мітболи, м’ясні кульки, як тільки не називають цю страву в різних кухнях світу. Чи складно готувати ці смачні кульки? Зовсім ні.

Для страви підійде будь-яке м’ясо, ми ж пропонуємо приготувати тефтелі зі свинини, а найкраще вони смакують з різноманітними соусами. Шеф та експерт реаліті Нового каналу На ножах Алекс Якутов пропонує приготувати їх із соусом із сезонних грибів.

Тефтелі з грибним соусом – необхідні інгредієнти

Для тефтелей:

  • Свинина – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 20 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – до смаку

Для соусу:

  • Асорті свіжих грибів – 200 г
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Цибуля – 20 г (приблизно ¼ головки)
  • Вершки 35% жирності – 50 г
  • М’ясний бульйон – 100 г
  • Сіль, перець – до смаку
  • Олія – для смаження

Як приготувати тефтелі зі свинини з соусом із грибів

  1. Гриби вимити та почистити. Цибулю дрібно нарізати. Нарізати 100 г грибів та обсмажити на пательні разом із цибулею на олії.
  2. Коли вони добре підсмажаться, посолити, поперчити їх, додати вершкове масло та влити на пательню бульйон та вершки. Готувати, допоки не випарується волога.
  3. Потім перебити гриби у блендері та перетерти через сито. Якщо потрібно, додати сіль та перець до смаку. Вийде насичений, з яскравим смаком соус.
  4. Перекрутити м’ясо на м’ясорубці. Посолити і поперчити до смаку, гарно вимісити та відправити в холодильник на 20 хвилин.
  5. Формувати кульки та обсмажити з усіх сторін на пательні.
  6. Коли тефтелі будуть практично готові, взяти 100 г грибів, які у нас лишились, і обсмажити разом з ними кілька хвилин.
  7. Тепер перекласти їх у чавунчик, залити соусом та відправити в розігріту до 185 градусів духовку на 10 хвилин.

Тефтелі з грибним соусом готові. Подайте гарячими з зеленню. Смачного!

Приготовлені тефтелі можна заморозити для подальшого використання. Як приготувати заморожені тефтелі? Все просто! Тефтелі викласти у вогнетривку форму, влити воду або бульйон, додати овочі або гриби до смаку і запекти у духовці до готовності.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-19 13:19:00