Україна і світ

Лазанья з млинців: рецепт оригінальної страви

Звичайні налисники з м’ясною начинкою — це, звісно, дуже смачно. Але щоби вразити родичів чи гостей незвичною стравою, є набагато цікавіша ідея – лазанья з млинців на Масляну 2025.

Рецепт простий, особливо якщо у вас вже є млинці. Як приготувати лазанью з млинців – читайте в матеріалі.

Лазанья з млинців: рецепт

Тісто для лазаньї з млинців можна приготувати на молоці, окропі чи мінералці – що більше до вподоби. А для начинки знадобляться такі продукти.

Інгредієнти:

  • 15 млинців
  • 800 г фаршу асорті
  • 700 г помідорів
  • 450 г сметани (жирність 10%)
  • 200 г твердого сиру
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 200 г моркви
  • 2 ч.л. солі
  • 100 мл рослинної олії

Як приготувати лазанью з млинців

  1. Підготуйте млинці за будь-яким рецептом. Головна умова – вони не мають бути занадто солодкими.
  2. Приготуйте начинку для лазаньї з млинців. Розігрійте сковорідку з рослинною олією і покладіть  очищені та нарізані дрібним кубиком цибулю та моркву. Обсмажуйте овочі, поки цибуля не стане прозорою, а морква – м’якою.
  3. Додайте фарш асорті, сіль та продовжуйте готувати, періодично помішуючи, 15-20 хв.
  4. Потім влийте сметану, розмішайте і за кілька хвилин зніміть пательню з вогню.
  5. Викладайте лазанью з млинців у спеціальну форму для запікання. Розподіліть фарш між млинцями, перекладаючи кожний шар нарізаними тонкими кружальцями помідорами та тертим сиром.
  6. Поставте форму  у розігріту до 180 °C духовку та запікайте приблизно 20-25 хв, допоки сир не зарум’яниться.

Лазанья з млинців готова. Дайте страві трохи охолонути, а потім подавайте до столу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-14 18:20:00