Україна і світ

Ніжні млинці на йогурті: рецепт


Ніжні, пухкі, ароматні  – це все про млинці на йогурті. Чудовий варіант для смачного сніданку, який сподобається всім. Рецепт приготування страви – у матеріалі Фактів ICTV.

Рецепт млинців на йогурті

Йогурт додає млинцям особливого смаку, для цього підійде звичайний домашній, який не містить добавок або магазинний зі смаком улюблених фруктів. До речі, тісто для млинців на питному йогурті можна приготувати навіть без яєць.

Інгредієнти для млинців на йогурті:

Зараз дивляться
  • 200 мл питного йогурту
  • 250 г борошна
  • 20 мл олії
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 2 яйця
  • дрібка соди
  • щіпка солі

Приготування млинців на йогурті

Технологія приготування млинців на йогурті майже така сама, як на кефірі. Щоб млинці на йогурті вийшли смачними та ніжними, варто знати, що текстура тіста залежатиме від консистенції йогурту та розміру яєць.

Якщо воно занадто густе, додайте трохи окропу, якщо навпаки – борошна. Ще одна умова – продукти мають бути кімнатної температури, тому завчасно дістаньте їх з холодильника.

  1. Приготуйте тісто для млинців на йогурті. Змішайте у глибокій мисці цукор, сіль, соду і  просіяне борошно.
  2. Збийте яйце, додайте йогурт, ретельно перемішайте масу та влийте у сухі інгредієнти. Добре перемішайте, щоб не утворювалися грудочки. Потім влийте у тісто олію та ще раз перемішайте. Залиште масу постояти 15-20 хв під рушником.
  3. Вилийте невелику кількість тіста на добре розігріту суху пательню. Щоб воно рівномірно розподілилося, нахиліть кілька разів посуд.
  4. Випікайте млинці на йогурті, допоки на поверхні не з’являться невеликі бульбашки, а на краях – рум’яна скоринка. Після цього переверніть та продовжуйте готувати млинці на йогурті до золотистого кольору з іншого боку.
  5. Готові млинці на йогурті викладіть на тарілку та подавайте зі сметаною, медом, варенням чи джемом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-14 10:24:00