Україна і світ
Шоколадний кекс: ідеальний рецепт від Таня Песик
Шоколадний кекс уже давно став символом домашнього затишку та тепла. Його історія бере початок ще в XVIII столітті, коли шоколад почали додавати у випічку. А чому б і вам не приготувати цю смачну випічку?!
Тим більше коли є простий і перевірений рецепт від Тані Песик – резидентки шоу VIP Тернопіль. А головне – цей кекс може підійти навіть тим, хто стежить за фігурою. Просто замініть цукор на стевію, і насолоджуйтеся корисним смаколиком.
Шоколадний кекс: рецепт
Інгредієнти:
- борошно цільнозернове – 210 г
- какао – 35 г
- розпушувач – 10 г
- цукор – 180 г (або стевія до вашого смаку)
- сіль – 2/2 ч. л.
- тепла вода чи молоко – 240 мл
- олія – 75 г
- шоколад, горіхи чи заморожені вишні – за бажанням
Як приготувати шоколадний кекс:
- Змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, цукор і сіль у великій мисці. Переконайтеся, що суміш однорідна.
- Влийте, постійно помішуючи, теплу воду чи молоко. Тісто має вийти без грудочок.
- Тепер влийте олію та ретельно перемішайте. Якщо ви хочете зробити випічку ще цікавішою, додайте подрібнений шоколад, горіхи чи вишні без кісточок.
- Візьміть форму для кексу або круглу форму діаметром до 21 см. Злегка змастіть її олією. Викладіть тісто і розрівняйте поверхню.
- Випікайте шоколадний кекс у духовці за 180 градусів близько 45 хвилин. Перевірити готовність можна дерев’яною шпажкою: якщо вона виходить сухою – кекс можна виймати з духовки.
Щоб шоколадний кекс став ще смачніший: поради
- Вишні чи інші кисленькі ягоди нададуть кексу приємну кислинку. Перед додаванням їх варто трохи віджати від зайвої рідини.
- Якщо використовуєте стевію, обирайте перевірений бренд, аби не було гіркуватого присмаку.
- Не зайвим також буде у цій випічки ванільний цукор.
Домашній шоколадний кекс – це ідеальне рішення для чаювання з близькими чи несподіваних гостей. Готуйте із задоволенням та надихайтеся простими й цікавими рецептами. Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-28 16:58:00