Україна і світ

Як заквасити буряк на борщ: швидкий рецепт покроково


Борщ – це не просто страва, це справжній шедевр нашої кухні. А ось секрет того самого, автентичного українського борщу, прихований у правильно заквашеному буряку. А ви квасите буряк на борщ?!

Якщо ви цікавитеся, як швидко заквасити буряк на борщ, пропонуємо покроковий рецепт, який стане в пригоді кожній господині.

Як заквасити буряк на борщ

Для приготування квашеного буряка для борщу та інших страв, знадобляться прості інгредієнти:

  • буряк – 2-3 шт.
  • вода – 1 л
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • часник – 3 зубки
  • лавровий лист, духмяний перець – до смаку

Квашений буряк на борщ: рецепт покроково

  1. Почистьте буряк, помийте й наріжте тонкими скибочками чи натріть на грубій тертці. Це допоможе прискорити процес закваски.
  2. Для розсолу у каструлі доведіть воду до кипіння, додайте сіль, цукор і спеції. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися, і дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.
  3. У чисту скляну банку чи емальований посуд викладіть буряк, перекладаючи його шматочками часнику. Залийте підготовленим розсолом так, щоб буряк був повністю занурений у рідину.
  4. Накрийте посуд марлею чи кришкою з отворами для доступу повітря. Залиште в теплому місці на 2-3 дні. Щоб уникнути появи плісняви, щодня знімайте пінку, яка може утворюватися на поверхні.

Квашений буряк матиме приємний кислуватий аромат і насичений червоний колір. Перенесіть його до холодильника для зберігання.

Як використовувати квашений буряк на борщ

Додайте заквашений буряк до борщу за 5-10 хвилин до завершення приготування. Це не лише збагатить страву кольором і смаком, а й зробить цю неймовірну страву ще кориснішою.

Квашений буряк на борщ, цей традиційний старовинний компонент, додає страві неповторної кислинки та яскравості. Спробуйте приготувати!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-08 16:43:00