Україна і світ
Брускета з хамоном: 5 сучасних рецептів
Брускета з хамоном – це ідеальна закуска, яка виглядає стильно та готується легко і просто.
Отже, ми підібрали найкращі рецепти брускет з хамоном та різними додатками, які стануть прикрасою будь-якого столу.
Брускета з хамоном і бальзамічним соусом
Інгредієнти:
- Хліб для брускет – 4 скибочки
- Хамон – до смаку
- Вершкове масло або крем-сир – 50 г
- Бальзамічний соус – 1 ст. л.
- Рукола – до смаку
Приготування:
- Хліб підсмажте до золотистої скоринки.
- Злегка змастіть кожну скибочку вершковим маслом чи крем-сиром.
- Розкладіть хамон.
- Полийте бальзамічним соусом та прикрасьте руколою.
Брускета з м’яким сиром і хамоном
Інгредієнти:
- Хліб для брускет (багет чи чіабата) – 4 скибочки
- Хамон – до смаку
М’який сир (наприклад, рикота чи вершковий сир) – 100 г - Зелень (рукола чи базилік) – для прикраси
- Оливкова олія – 1–2 ст. л.
- Прованські чи італійські трави – до смаку
Приготування:
- Підсмажте скибочки хліба до хрусткої скоринки на сковороді або в тостері. Охолодіть.
- Змастіть кожну скибочку м’яким сиром.
- Викладіть зверху слайси хамону.
- Злегка посипте брускету травами та прикрасьте зеленню. Збризніть оливковою олією перед подачею.
Брускета з хамоном і помідорами чері
Інгредієнти:
- Хліб для брускет – 4 скибочки
- Хамон – 4 слайси
- Помідори чері – 6–8 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Базилік – декілька листочків
- Сіль і перець – до смаку
Приготування:
- Хліб підсушіть на сковороді або в духовці.
- Помідори чері наріжте навпіл і трохи припустіть на пательні з оливковою олією, сіллю та перцем.
- Викладіть на хліб слайси хамону, а зверху – помідори чері.
- Прикрасьте листочками базиліку та додайте кілька крапель оливкової олії перед подачею.
Брускета з хамоном і в’яленими томатами
Інгредієнти:
- Багет – 1 шт.
- Хамон – до смаку
- В’ялені томати – 100 г
- Рукола чи базилік – для прикраси.
- Бальзамічний соус – 1-2 ч. л.
Приготування:
- Наріжте багет скибочками та підсушіть у духовці.
- На кожен шматочок викладіть в’ялені томати.
- Розкладіть хамон.
- Прикрасьте зеленню і збризніть бальзамічним соусом перед подачею.
Брускета з хамоном і заправкою з італійськими травами
Інгредієнти:
- Багет – 1 шт.
- Хамон – до смаку
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Суміш італійських трав – 1 ч. л.
- Помідори чері – 4-5 шт.
Приготування:
- Змішайте оливкову олію із сумішшю італійських трав.
- Наріжте багет скибочками та підсушіть.
- Змастіть хліб ароматною олією.
- Викладіть хамон та нарізані помідори чері.
- Збризніть залишками заправки перед подачею.
Ці рецепти брускети з хамоном не лише смачні, але й універсальні. Їх можна адаптувати під ваші вподобання, додавши інші інгредієнти, як-от авокадо, пармезан чи горіхи. Готуйте із задоволенням. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-30 12:05:00