Україна і світ

Брускета з хамоном: 5 сучасних рецептів


Брускета з хамоном – це ідеальна закуска, яка виглядає стильно та готується легко і просто.

Отже, ми підібрали найкращі рецепти брускет з хамоном та різними додатками, які стануть прикрасою будь-якого столу.

Брускета з хамоном і бальзамічним соусом

Інгредієнти:

  • Хліб для брускет – 4 скибочки
  • Хамон – до смаку
  • Вершкове масло або крем-сир – 50 г
  • Бальзамічний соус – 1 ст. л.
  • Рукола – до смаку

Приготування:

  1. Хліб підсмажте до золотистої скоринки.
  2. Злегка змастіть кожну скибочку вершковим маслом чи крем-сиром.
  3. Розкладіть хамон.
  4. Полийте бальзамічним соусом та прикрасьте руколою.

Брускета з м’яким сиром і хамоном

Брускета з хамоном: 5 сучасних рецептів

Інгредієнти:

  • Хліб для брускет (багет чи чіабата) – 4 скибочки
  • Хамон – до смаку
    М’який сир (наприклад, рикота чи вершковий сир) – 100 г
  • Зелень (рукола чи базилік) – для прикраси
  • Оливкова олія – 1–2 ст. л.
  • Прованські чи італійські трави – до смаку

Приготування:

  • Підсмажте скибочки хліба до хрусткої скоринки на сковороді або в тостері. Охолодіть.
  • Змастіть кожну скибочку м’яким сиром.
  • Викладіть зверху слайси хамону.
  • Злегка посипте брускету травами та прикрасьте зеленню. Збризніть оливковою олією перед подачею.

Брускета з хамоном і помідорами чері

Брускета з хамоном: 5 сучасних рецептів

Інгредієнти:

  • Хліб для брускет – 4 скибочки
  • Хамон – 4 слайси
  • Помідори чері – 6–8 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Базилік – декілька листочків
  • Сіль і перець – до смаку

Приготування:

  1. Хліб підсушіть на сковороді або в духовці.
  2. Помідори чері наріжте навпіл і трохи припустіть на пательні з оливковою олією, сіллю та перцем.
  3. Викладіть на хліб слайси хамону, а зверху – помідори чері.
  4. Прикрасьте листочками базиліку та додайте кілька крапель оливкової олії перед подачею.

Брускета з хамоном і в’яленими томатами

Брускета з хамоном: 5 сучасних рецептів

Інгредієнти:

  • Багет – 1 шт.
  • Хамон – до смаку
  • В’ялені томати – 100 г
  • Рукола чи базилік – для прикраси.
  • Бальзамічний соус – 1-2 ч. л.

Приготування:

  1. Наріжте багет скибочками та підсушіть у духовці.
  2. На кожен шматочок викладіть в’ялені томати.
  3. Розкладіть хамон.
  4. Прикрасьте зеленню і збризніть бальзамічним соусом перед подачею.

Брускета з хамоном і заправкою з італійськими травами

Брускета з хамоном: 5 сучасних рецептів

Інгредієнти:

  • Багет – 1 шт.
  • Хамон – до смаку
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Суміш італійських трав – 1 ч. л.
  • Помідори чері – 4-5 шт.

Приготування:

  1. Змішайте оливкову олію із сумішшю італійських трав.
  2. Наріжте багет скибочками та підсушіть.
  3. Змастіть хліб ароматною олією.
  4. Викладіть хамон та нарізані помідори чері.
  5. Збризніть залишками заправки перед подачею.

Ці рецепти брускети з хамоном не лише смачні, але й універсальні. Їх можна адаптувати під ваші вподобання, додавши інші інгредієнти, як-от авокадо, пармезан чи горіхи. Готуйте із задоволенням. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-30 12:05:00