Україна і світ
Заливний пиріг з м’ясом: як приготувати легко і просто
Заливний пиріг з м’ясом – це чудовий вибір як для сімейного обіду, так і для святкового столу.
Заливний пиріг з м’ясом: рецепт
Це універсальна випічка, яку легко адаптувати до ваших уподобань. Зробіть її ще смачнішою, додавши зелень, спеції або змінюючи начинку.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 250 г
- майонез – 3 ст. л.
- сметана – 3 ст. л.
- яйця – 4 шт.
- твердий сир – 100 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- розпушувач для тіста – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- варене м’ясо чи свіжий фарш – 300 г
- цибулина – 1 шт.
- олія – для смаження
- сіль – до смаку
- прянощі: чорний перець, мускатний горіх, сушений часник – за бажанням
- манна крупа – для посипання форми
Заливний пиріг з м’ясом у домашніх умовах покроково:
- Якщо використовуєте варене м’ясо, дрібно наріжте його або пропустіть через м’ясорубку. Якщо фарш – додатково смажити чи варити його не треба.
- Почищену цибулину дрібно наріжте та обсмажте на олії до приємного кольору.
- Перекладіть смажену цибулю до м’яса чи фаршу, посоліть та додайте прянощі. Усе гарно перемішайте.
- Для заливного тіста у мисці злегка збийте яйця з сіллю до однорідної маси. Натріть сир на грубій тертці та додайте до яєць. Додайте сметану, майонез, розпушувач і поступово введіть просіяне борошно.
- Вилийте 1/2 тіста у змащену олією та посипану манною крупою форму.
- Потім розкладіть начинку і залийте тісто, що залишилося.
- Заливний пиріг з м’ясом запікайте у духовці за 180 градусів близько 40-45 хвилин.
Готовність випічки перевірте дерев’яною шпажкою: якщо вона суха, можна діставати з духовки. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-17 16:20:00