Україна і світ

Заливний пиріг з м’ясом: як приготувати легко і просто


Заливний пиріг з м’ясом – це чудовий вибір як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Заливний пиріг з м’ясом: рецепт

Це універсальна випічка, яку легко адаптувати до ваших уподобань. Зробіть її ще смачнішою, додавши зелень, спеції або змінюючи начинку.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • майонез – 3 ст. л.
  • сметана – 3 ст. л.
  • яйця – 4 шт.
  • твердий сир – 100 г
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • розпушувач для тіста – 1/2 ч. л.

Для начинки:

  • варене м’ясо  чи свіжий фарш – 300 г
  • цибулина – 1 шт.
  • олія – для смаження
  • сіль – до смаку
  • прянощі: чорний перець, мускатний горіх, сушений часник – за бажанням
  • манна крупа – для посипання форми

Заливний пиріг з м’ясом у домашніх умовах покроково:

  1. Якщо використовуєте варене м’ясо, дрібно наріжте його або пропустіть через м’ясорубку. Якщо фарш – додатково смажити чи варити його не треба.
  2. Почищену цибулину дрібно наріжте та обсмажте на олії до приємного кольору.
  3. Перекладіть смажену цибулю до м’яса чи фаршу, посоліть та додайте прянощі. Усе гарно перемішайте.
  4. Для заливного тіста у мисці злегка збийте яйця з сіллю до однорідної маси. Натріть сир на грубій тертці та додайте до яєць. Додайте сметану, майонез, розпушувач і поступово введіть просіяне борошно.
  5. Вилийте 1/2 тіста у змащену олією та посипану манною крупою форму.
  6. Потім розкладіть начинку і залийте тісто, що залишилося.
  7. Заливний пиріг з м’ясом запікайте у духовці за 180 градусів близько 40-45 хвилин.

Готовність випічки перевірте дерев’яною шпажкою: якщо вона суха, можна діставати з духовки. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-17 16:20:00