Україна і світ
Картопля з ребрами в духовці: як приготувати під фольгою
Картопля з ребрами в духовці – це страва, яка підкорює серця своєю простотою, насиченим ароматом та неповторним смаком. Вона ідеально підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу.
Як приготувати реберця з картоплею в духовці смачно та швидко – читайте в матеріалі.
Картопля з ребрами в духовці: рецепт
Запорука успіху цієї страви – правильний вибір інгредієнтів, грамотна підготовка та врахування тонкощів приготування.
Інгредієнти:
- свинячі ребра – 1 кг
- картопля – 800 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубки
- олія – 3 ст. л.
- сіль, перець, приправа до шашлику – до смаку
- цукор – дрібка
- паприка – 1 ч. л.
- фольга – для запікання
Приготування:
- Промийте свинячі ребра, обсушіть та наріжте на порційні шматки.
- Поєднайте та перемішайте сіль, перець, цукор, приправу до шашлику та паприку.
- Отриманою сумішшю посипте свинячі реберця та гарно перемішайте. Додайте подрібнений часник. Залиште маринуватися мінімум на 30 хвилин, а краще – на 2 години.
- Почистьте та наріжте картоплю кружальцями, кубиками чи як вам більше подобається.
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями чи кільцями та додайте до картоплі. Посоліть, поперчіть і полийте олією.
У форму для запікання викладіть картоплю та мариновані реберця. Щільно накрийте фольгою. - Запікайте у духовці за 180-190 градусів близько 1 години. Зніміть фольгу та залиште в духовці ще на 15–20 хвилин, щоб ребра та картопля підрум’янилися.
Реберця з картоплею в духовці: корисні поради
- Як зробити ребра м’якими – перед запіканням їх можна відварити 15–20 хвилин у підсоленій воді. Це забезпечить м’ясу додаткову ніжність.
- Чи можна додати овочі – додайте до картоплі моркву чи болгарський перець – вони нададуть страві яскравого кольору та додаткового смаку.
- Як уникнути пересихання – завжди використовуйте фольгу для першого етапу запікання. Вона зберігає вологу та робить страву соковитою.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-09 14:37:00