Україна і світ

Перепілки в духовці: смачний маринад та правила запікання


Перепілки – це не лише делікатесний продукт, але й дуже корисне м’ясо. Воно багате на білок, вітаміни групи B, залізо та фосфор, що сприяє зміцненню імунітету, покращенню обміну речовин і підтримці нервової системи.

Цікаво, що перепілки були улюбленою стравою в давньому Римі, їх подавали лише до святкових столів. М’ясо перепілок цінується за ніжну текстуру, легкість у приготуванні та ніжний смак.

Отже, сьогодні готуємо перепілки в духовці! Дотримуючись правильного маринування і часу запікання, ви отримаєте неймовірну смакоту. Детальніше – в нашому матеріалі.

Перепілки в духовці: рецепт

Якщо хочете урізноманітнити страву, запікайте перепілок на подушці з картоплі, овочів чи грибів.

Інгредієнти:

  • перепілки – 4 шт.

Маринад для перепілок в духовці:

  • олія – 3-4 ст. л.
  • мед – 1 ч. л. (за бажанням)
  • сіль, перець – до смаку
  • копчена чи солодка паприка – 1/2 ч. л.
  • сушений часник – 1 ч. л. чи свіжий часник – 2 зубки

Як запікати перепілку в духовці:

  1. Для маринаду у мисці змішайте олію, мед, сіль, чорний перець, паприку та часник.
  2. Кожну тушку перепілки гарно натріть маринадом, викладіть у глибокий посуд і накрийте харчовою плівкою. Залиште маринуватися в холодильнику на 3 години. За пів години до запікання дістаньте перепілок, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
  3. Викладіть перепілок у форму для запікання та накрийте фольгою.
  4. Скільки запікати перепілку в духовці – запікайте перепілок у духовці за 190 градусів близько 20 хвилин. Потім зніміть з перепілок фольгу й готуйте ще 10 хвилин, щоб вони підрум’янилися.
  5. Готових перепілок викладіть на тарілку, прикрасьте до смаку та подайте до столу.

Під час приготування перепілок, орієнтуйтеся на розмір тушок і особливості вашої духовки: час може варіюватися. Для невеликих тушок достатньо 20 хвилин під фольгою та 10 хвилин для підрум’янення. Великі перепілки можуть потребувати трохи більше часу – до 40 хвилин загалом.

Готуємо перепілки в духовці: корисні поради

  • Щоб перепілки залишилися соковитими, не перетримуйте їх у духовці. Золоте правило – перевіряти готовність за допомогою проколу: прозорий сік свідчить про готовність.
  • Щоб перепілки виглядали апетитніше, можна перев’язати ніжки кулінарною ниткою.
  • Для більш насиченого смаку додайте до маринаду трохи апельсинового соку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Перепілки в духовці – це простий, але водночас ефектний рецепт для будь-якого святкового столу. Вишуканий аромат і ніжне м’ясо порадують вас та ваших гостей! Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-04 14:07:00