Україна і світ

Без світла і газу: 5 цікавих рецептів, які можна приготувати на Новий рік 2025


Масовані ракетні удари ворога на Новий рік Зеленої Деревʼяної Змії 2025 можуть залишити українців без світла, газу і опалення. Попри те, що ми віримо в наших янголів ЗСУ, важливо бути готовими до будь-яких непередбачуваних обставин. Нас не подолати ані в будні, ані на свято, яке, до речі, стрімко наближається.

Тож Факти ICTV підготували п’ять цікавих рецептів до новорічного столу 2025, якщо раптом не буде електроенергії чи не працюватиме газова плита. У разі надзвичайної ситуації ці ідеї стануть вам у пригоді – і свято вдасться за будь-яких умов.

Сендвічі з різними начинками

Фото: Unsplash

На Новий рік 2025 підготуйте різні сорти хліба, варене м’ясо птиці, сир (не гострі сорти), оливки, свіжі овочі, хумус тощо.

Дозвольте гостям створювати святкові сендвічі за їх смакових уподобань. І не забувайте про свічки!

Фруктовий салат

Фото: Unsplash

Новорічний салат має вражати не лише яскравим смаком, а ще й радувати око, навіть якщо немає електрики й газу. Тож не варто обмежуватися звичайною нарізкою.

Щоб приготувати святковий салат на Новий рік 2025, необов’язково брати саме такий набір продуктів, додавати до міксу можна ваші улюблені фрукти та ягоди.

Інгредієнти

  • Апельсини – 2 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Гранат – ½ шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Йогурт (натуральний чи фруктовий) – 200 г
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Приготування 

  1. Передусім ретельно вимийте фрукти, а вже потім почнемо їх готувати для нашого фруктового асорті.
  2. Розрізаємо помаранчеві цитрусові навпіл, обережно видаляємо м’якоть – мають вийти напівкульки, які будуть посудом для салату. За бажанням край апельсинів можна оформити як зубчики.
  3. Далі нарізаємо кубиками всі компоненти суміші. Починаємо з апельсинової м’якоті. Обов’язково видаліть насіння та білі перегородки.
  4. Потім ріжемо очищений банан.
  5. Далі – очищаємо яблуко від шкірки та насіння й нарізаємо знову ж таки кубиками. Щоб вони не втратили колір, побризкайте соком лимона.
  6. Заправляємо нарізані фрукти йогуртом та перемішуємо суміш.
  7. Перекладаємо салат в апельсинову тару.
  8. Прикрашаємо кожну порцію фруктового салату гранатовими зернятками.

Канапки з морепродуктами на шпажках

Закуска, яку можна подавати не лише на Новий рік 2025, а до будь-якої святкової події. Вигляд має апетитний, їсти зручно, а брудного посуду немає. Треба лише заздалегідь підготувати морепродукти, перед тим як вимкнеться електроенергія. Або купити вже готові.

Інгредієнти

  • Варені та злегка підсолені морепродукти (кальмари, мідії, креветки) – 150 г
  • Вершковий сир – 200 г
  • Хліб – 300 г
  • Паростки сої – 50 г
  • Бамбукові шпажки – 1 пакет

Приготування 

  1. Все дуже просто: спочатку хліб. Змащуємо його вершковим сиром.
  2. Потім – маринована морепродукти. Нарізаємо тонкими смужками та викладаємо на хліб.
  3. Прикрашаємо паростками сої.
  4. Закріплюємо кожну канапку шпажкою.

Асорті на дошці

Фото: Unsplash

Ще одна ідея для зустрічі Нового року 2025, якщо не буде працювати газова чи електроплита – святкове асорті на дерев’яній дошці. Викладати можна все, що завгодно: сири, будь-яку нарізку, оливки, овочі, горіхи, сухофрукти та мед.

Торт без випічки

Фото: Unsplash

Яке ж свято без десерту? Щоб не ламати голову, що приготувати на Новий рік 2024 без електрики та газу, вам знадобляться лише консервовані фрукти, печиво савоярді та вершковий сир. Готується десерт нескладно і не потребує випікання. Сподіваємося, цей торт стане фаворитом свята.

Інгредієнти

  • Печиво Савоярді – 300 г
  • Консервовані фрукти у сиропі – 1 банка (420 г)
  • Цукор – 25 г
  • Вершки (33% жирність) – 250 мл
  • Цукрова пудра – 120 г

Приготування 

  1. Беремо печиво савоярді та відрізаємо потрібну довжину для бортиків. Викладаємо бортики цукровим боком назовні.
  2. Відкриваємо банку, сироп знадобиться для просочення печива, фрукти – для начинки.
  3. Готуємо крем. Збиваємо вершки, додаємо цукрову пудру, добре перемішуємо блендером, далі додаємо вершковий сир та продовжуємо збивати, допоки маса не набуде однорідного стану. Посуд для збивання і самі вершки мають бути холодними, потримайте їх щонайменше 1-2 години в холодильнику. Збивайте міксером на мінімальних обертах, поступово збільшуючи швидкість. Коли вершкова маса зберігатиме форму і не буде розтікатися, припиніть процес збивання, бо вершки перетворяться на масло.
  4. Збираємо торт. Печиво савоярді добре просочуємо у сиропі з обох боків. А потім щільно викладаємо одно до одного у спеціальну форму. Порожнечі заповнюємо маленькими шматочками печива, а далі розподіляємо крем. Потім знову шар савоярді та крем. Разом виходить по три шари печива і крему.
  5. Ставимо в холодильник на кілька годин, потім прикрашаємо зверху консервованими фруктами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-19 16:52:00