Як приготувати жульєн: класичний рецепт в духовці
Жульєн – це не страва, а спосіб нарізки овочів. Але в Україні жульєном називають запіканку, посипану сиром і запечену в духовці.
Жульєн з куркою та грибами – це смакота, яку можна легко приготувати у домашніх умовах.
Класичний рецепт жульєну – це поєднання ніжних грибів, соковитої курки, сметанного соусу та золотавої сирної скоринки.
Тож як приготувати жульєн? Розберімось разом!
Жульєн: класичний рецепт
Замість сметани можна використовувати вершки. У цьому випадку беріть домашній або магазинний продукт з жирністю не менше 33%.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Інгредієнти:
- печериці – 500 г
- куряче філе – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- сметана (густа) – 300 г
- сіль, перець, мускатний горіх – до смаку
- олія та вершкове масло – для смаження
- сир твердий (голландський, чедер, сулугуні, моцарела, гауда) – 150 г
Жульєн: рецепт покроково
- Печериці миємо та дрібно нарізаємо.
- Цибулю чистимо, миємо та нарізаємо кубиками.
- У сковороді розігріваємо олію з маслом і смажимо цибулю близько 5 хвилин.
- До цибулі викладаємо печериці, смажимо ще 5 хвилин.
- Потім черга курячого філе. Нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо у сковороду, гарно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
- Посипаємо продукти у сковороді сіллю, перцем та мускатним горіхом. Перемішуємо і додаємо сметану чи вершки. Готуємо до закипання і знімаємо з плити.
- Сир натираємо на грубій тертці. Вміст сковороди викладаємо у форму та посипаємо сиром.
- Жульєн запікаємо у духовці за 180 °C близько 20 хвилин. Смачного!
Тепер ви знаєте, як приготувати жульєн з куркою та грибами. Це чудовий варіант для сімейного святкового столу, обіду чи вечері. Приготуйте за цим рецептом вдома і насолоджуйтесь неймовірним смаком!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-19 19:03:00