Україна і світ

Як приготувати жульєн: класичний рецепт в духовці


Жульєн – це не страва, а спосіб нарізки овочів. Але в Україні жульєном називають запіканку, посипану сиром і запечену в духовці.

Жульєн з куркою та грибами – це смакота, яку можна легко приготувати у домашніх умовах.

Класичний рецепт жульєну – це поєднання ніжних грибів, соковитої курки, сметанного соусу та золотавої сирної скоринки.

Тож як приготувати жульєн? Розберімось разом!

Жульєн: класичний рецепт

Замість сметани можна використовувати вершки. У цьому випадку беріть домашній або магазинний продукт з жирністю не менше 33%.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • печериці – 500 г
  • куряче філе – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • сметана (густа) – 300 г
  • сіль, перець, мускатний горіх – до смаку
  • олія та вершкове масло – для смаження
  • сир твердий (голландський, чедер, сулугуні, моцарела, гауда) – 150 г

Жульєн: рецепт покроково

  1. Печериці миємо та дрібно нарізаємо.
  2. Цибулю чистимо, миємо та нарізаємо кубиками.
  3. У сковороді розігріваємо олію з маслом і смажимо цибулю близько 5 хвилин.
  4. До цибулі викладаємо печериці, смажимо ще 5 хвилин.
  5. Потім черга курячого філе. Нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо у сковороду, гарно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
  6. Посипаємо продукти у сковороді сіллю, перцем та мускатним горіхом. Перемішуємо і додаємо сметану чи вершки. Готуємо до закипання і знімаємо з плити.
  7. Сир натираємо на грубій тертці. Вміст сковороди викладаємо у форму та посипаємо сиром.
  8. Жульєн запікаємо у духовці за 180 °C близько 20 хвилин. Смачного!

Тепер ви знаєте, як приготувати жульєн з куркою та грибами. Це чудовий варіант для сімейного святкового столу, обіду чи вечері. Приготуйте за цим рецептом вдома і насолоджуйтесь неймовірним смаком!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-19 19:03:00