Україна і світ

Зелені помідори часточками: найкращий рецепт на зиму


Зелені помідори часточками на зиму – популярний рецепт заготівля на зиму серед українських господинь. Такі помідори чудово підійдуть до будь-якого гарніру, але також добре будуть смакувати з м’ясними та рибними стравами.

Мариновані зелені помідори часточками на зиму: рецепт

У вас вийде 4 півлітрові баночки.

Інгредієнти:

  • зелені чи бурі помідори – 1,2 кг
  • лавровий лист – 2 шт.
  • горошини чорного перцю – 10 шт.
  • духмяний перець горошком – 10 шт.
  • мелений червоний перець – 1/2 ч. л.
  • цибулина – 1 шт.
  • оцет 9% – 130-150 мл

Для заливки:

  • вода – 1 л
  • сіль – 100 г
  • цукор – 200 г

Обирайте тверді помідори однакового розміру – це забезпечить рівномірне маринування.

Приготування:

  1. Помідори помийте та викладіть на друшляк на 5 хвилин. Потім наріжте їх часточками.
  2. Цибулину почистьте та наріжте маленькими кубиками.
  3. Для маринаду розчиніть у воді сіль та цукор, доведіть суміш до кипіння і дайте їй охолонути. Потім влийте оцет.
  4. Полийте маринадом помідори. Додайте усі спеції та перемішайте.
  5. Залиште заготівлю на ніч у холодильнику.
  6. Зранку злийте маринад у каструлю і закип’ятіть його.
  7. Тим часом щільно укладіть помідори з приправами в стерилізовані банки.
  8. Влийте у банки з зеленими помідорами киплячий маринад. Накрийте банки кришками та стерилізуйте протягом 20 хвилин.
  9. Потім банки закатайте, переверніть їх догори дном і залиште охолоджуватися.

Обов’язково стерилізуйте банки – це важлива умова тривалого зберігання консервацій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зелені помідори часточками на зиму – те, що треба в зимовий період. Смачної та теплої зими!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-28 18:27:16