Львівський портал

У Львові керівницю медзакладу звільнили після затримання лікарки на хабарі

У середу, 23 жовтня, у Львові затримали лікарку 1 міської лікарні ім. Князя Лева, що на вул. Ужгородській, на хабарі за обіцянку допомогти з отриманням інвалідності. Після цього керівницю медзакладу звільнили. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

В управлінні охорони здоров’я Львівської міськради зазначили, що з цієї посади звільнили Марту Соколовську.

Також генеральному директору другого територіального медоб’єднання Львова Андрію Миськіву, до якого належить лікарня на Ужгородській, оголосили догану.

Передісторія

У Львові на хабарі затримали лікарку, яка за 3000 доларів обіцяла допомогти з отриманням інвалідності через обласну МСЕК.

Йдеться про лікарку-алергологиню, яка також є завідувачкою відділення однієї з лікарень Львова. Напередодні у пресслужбі мерії уточнили, то вона працювала у лікарні імені Князя Лева, що на вул. Ужгородській, 1.

Правоохоронці імені лікарки не називають, втім за даними Zaxid.net, нею є 73-річна Марія Мазур.

За даними слідства, лікарка вимагала у чоловіка призовного віку неправомірну вигоду за «вирішення питання» щодо отримання III групи інвалідності.

Вартість такої «послуги» складала 3 000 доларів. За ці гроші лікарка мала вплинути на посадових осіб обласної МСЕК для прийняття ними необхідного «клієнту» рішення.

Жінку викрили 23 жовтня під час отримання всієї суми хабаря. Під час обшуку в її робочому кабінеті виявили вилучили готівки на понад 2 мільйони в гривневому еквіваленті, а також чорнові записи.

Їй готуються оголосити підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (вимагання та отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-27 11:31:09