Львівський портал

У львівському виші дерусифікують навчальні програми

У Львівському національному медичному університеті переглядають освітні програми та навчальні плани, щоб перевірити, чи є там посилання на застарілу або російськомовну літературу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі вишу.

В соціальних мережах поширюється інформація, що в одному з закладів вищої освіти викладач під час лекції для студентів спеціальності «Терапія та реабілітація» використовував відеоматеріали з російських джерел.

«Вважаємо таку практику неприйнятною й недостойною з огляду на майже трирічну агресію проти нашої країни з боку росії, тисячі загиблих й понівечених на фронтах. А особливо, коли йдеться про спеціальність, фахівці якої покликані допомагати жертвам цієї війни як серед військових,  так і цивільного населення», – йдеться у повідомленні.

Ректор ЛНМУ ім. Данила Галицького, професор Орест Чемерис, на засіданні Вченої ради наголосив на необхідності негайного перегляду освітніх програм для виключення будь-яких матеріалів з російських джерел. Контролюватимуть цей процес керівники факультетів та кафедр.

Особливу увагу звертають на підручники, посібники, методички, відеокурси тощо.

Крім того, університет планує вдосконалювати освітній процес шляхом залучення зарубіжних фахівців, їх перевірені методики та практики.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівський медичний університет

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 16:46:36